Olteanul Ionuț Caracudă este campionul Europei la culturism și fitness

322

Multiplu campion balcanic și mondial, sportivul Ionuț Caracudă, originar din satul Potelu și Cetățean de Onoare al comunei Ianca, a câștigat titlul de campion european la categoria Men Bodybuilding. Olteanul a scris istorie și cu echipa națională, România devenind campioană europeană la culturism și fitness.

Într-o competiție cu aproape 1.000 sportivi din 41 de țări, România a devenit CAMPIOANĂ EUROPEANĂ pentru prima dată în istoria Federației Române de Culturism și Fitness, detronând Spania sau alte țări puternice. Un rezultat de excepție l-a înregistrat olteanul Ionuț Caracudă, 55 de ani, care a devenit campion european la categoria Men Bodybuilding, din cadrul Campionatul European de Culturism și Fitness desfășurat  în localitatea spaniolă Santa Susanna. Dacă anul trecut a câștigat titlul de vicecampion, anul acesta Caracudă a reușit să se claseze pe prima treaptă a podiumului la categoria Masters, 75 kg și +75 kg.

Sportivul ce trăiește în Brașov și este instructor fitness și antrenor personal, sportiv de performanță- component al Lotului Național de Culturism și Fitness, competitor IFBB, a redevenit anul trecut campion mondial la categoria Men Bodybuilding 55-59 Years: +75 Kg, primul titlu mondial fiind câștigat în 2019. Deține în palmares și titluri de campion balcanic.

Caracudă este practicant al culturismului încă din anul 1982. Meseria lui de bază este sculptura, peisagistica și restaurarea. Asta a studiat la Liceul de Artă din Craiova și a muncit o perioadă ca realizator de portrete pe un vas de croazieră.