Slătineanca Diana Țolu- argint la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru și locul I cu echipa României

503

România s-a clasat pe primul loc pe echipe la Balcaniada de Matematică, la acest rezultat contribuind și matematiciana de aur a Slatinei. Diana Țolu a câștigat medalia de argint.

Elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București și absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina, slătineanca Diana Țolu aduce pentru România un nou rezultat de excepție, plasându-se printre cei mai buni liceeni matematicieni din lume. Dacă luna trecută a câștigat medalia de aur și locul I cu lotul României în rândul țărilor europene la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete din Ungaria, acum, la Balcaniadă, Diana s-a clasat din nou printre cei mai buni.

La Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în Cipru în perioada 4-9 mai, România s-a clasat prima în clasamentul pe echipe.
,,La BMO 2022 au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (țări membre) precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan şi Marea Britanie (țări invitate).
Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa noastră sunt:
– medalii de aur: Andrei Moldovan și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București.
– medalii de argint: Diana Țolu, Robert Dragomirescu, de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București.
– medalie de bronz: Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București.
În clasamentul pe țări România a ocupat locul 1 obținând 168 de puncte, cu peste 20 de puncte mai mult față de echipa clasată pe locul 2.
Anul acesta Olimpiada Balcanică de Matematică a revenit la organizarea în formatul clasic cu prezență fizică. Felicitări echipei României pentru rezultatele obținute!,, a transmis Societatea de Științe Matematice din România.
Despre rezultatul precedent al Dianei Țolu:

Slătineanca Țolu aduce medalia de AUR și locul I lotului României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete din Ungaria | Realitatea Oltului