Deputatul Barbu: Două legi bune, inițiate de echipa de parlamentari a PSD Olt, votate în Parlamentul României!

100

Camera Deputaților a dat azi două voturi importante care au făcut ca proiectele inițiate de parlamentarii PSD Olt să ajungă legi. Este vorba despre legea care prin care agricultorii să beneficieze de salariu minim de 3.000 de lei și același regim de impozitare ca cel de care beneficiază în prezent sectorul construcțiilor și cea prin care se înlocuiește acordul scris al proprietarilor de terenuri din cadrul platourilor deservite de amenajările de îmbunătățiri funciare, pe care se execută lucrări.

În perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2028, pentru domeniile agricultură, pescuit și industrie alimentară, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de minim 3.000 de lei lunar, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru un program de lucru în medie de 167,333 ore pe lună. De asemenea, pentru cei care lucrează în sectorul agricol cota contribuției asigurărilor sociale se reduce la 3,75 puncte procentuale. Actul normativ adoptat de Senat a primit undă verde și din partea  Camerei Deputaților. Coinițiatori ai acestui demers legislativ sunt deputații de Olt: Adrian Chesnoiu- actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu- președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Emil Albotă, Marius Iancu, Cătălin Grecu și senatorii de Olt Siminica Mirea și Paul Stănescu.

Vestea a fost dată oltenilor de către deputatul Florin Barbu, care anunță și o altă propunere legislativă inițiată de parlamentarii PSD de Olt ce a devenit lege.
,,Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri completare în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare, adică stabilirea unui salariu minim brut de 3000 lei, impozitat cu 21%, pentru angajații din Agricultură și Industrie Alimentară, măsură care este în prezent în domeniul Construcțiilor, a trecut de plen și va merge la promulgare la președintele României.
Și Legea pentru modificarea art. 34 din Legea Îmbunătățirilor Funciare nr. 138/2004 prin care se înlocuiește acordul scris al proprietarilor de terenuri din cadrul platourilor deservite de amenajările de îmbunătățiri funciare, pe care se execută lucrări, a fost votată.
În multe astfel de situații, lucrările de investiții erau îngreunate sau chiar blocate pentru ca proprietarii de terenuri nu erau identificați.

Ambele proiecte legislative care AU FOST INIȚIATE DE PARLAMENTARII PSD OLT,
au fost aprobate cu unanimitate de voturi! Noi cunoaștem și înțelegem problemele din agricultura românească și venim cu cele mai bune soluții ,, a transmis deputatul Barbu.