Noi investiții derulate la Balș: Grădinița Teiș a fost modernizată

74

Preșcolarii din Balș vor avea parte de acum înainte de condiții moderne în care să învețe și să se joace în cadrul Grădiniței Teiș. Unitatea de învățământ este beneficiara unei investiții importante realizate de administrația locală pentru ca actul educațional să fie unul de calitate, în ton cu vremurile actuale.

Printre investițiile în educație cuprinse în planul de măsuri din acest an de către administrația urbei de pe Olteț se numără și reabilitarea Grădiniței Teiș. Obiectivul a fost deja realizat, primarul Cătălin Rotea anunțând că de acum înainte preșcolarii din zonă vor avea parte de condiții moderne.

,,Începând de astăzi, copiii din cartierul Teiș se pot bucura de un nou loc de joacă, dotat cu echipamente atractive pentru cei mici, care să-i capteze și să-i determine să petreacă mai mult timp făcând mișcare, în aer liber.

De asemenea, atât terenul de sport precum și spațiile interioare ale Grădiniței au fost modernizate, astfel încât ele să corespundă cerințelor actuale din punct de vedere al siguranței și să asigure îndeplinirea unui act educațional de calitate.

Finalizarea proiectelor din educație este un prilej de bucurie pentru noi, pentru că orice investiție, făcută în beneficiul copiiilor noștri, este o investiție în viitor, iar în următorii ani așa vor arăta toate unitățile de învățământ din orașul Balș, inclusiv în cartierele Vîrtina și Româna.,, a anunțat ieri edilul Rotea.

Proiectele pe care Primăria Balș și le-a asumat a fi implementate în acest an în domeniul educației, pe lângă reabilitarea Grădiniței Teiș, sunt:

– Reabilitarea GPN Ion Creangă (grădiniță și cămin);

– Reabilitare Sală de Sport a Colegiului Tehnic;

– Reabilitare/ sistematizare și împrejmuire Școala Gimnazială “Mihail Drumeș”;

– Împrejmuire Școala Generală Nr. 1;

– Dotări moderne pentru toate școlile și grădinițele din oraș;

– Finalizarea proiectelor cu finanțare europeană ale precedentei administrații (voi reveni cu detalii despre eficiența și rentabilitatea investițiilor făcute în școli și grădinițe în ultimii 8 ani);

– Premierea performanței școlare (burse), indiferent dacă sumele vor fi asigurate sau nu de Guvern, așa cum s-a mai întâmplat în ultimii ani.