Mega-operațiune a Poliției Române: 214 percheziții în această dimineață, în mai multe dosare penale

361
Poliția Română efectuează în această dimineață un val de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Mascații descind azi la nu mai puțin de 214 adrese, într-o mega-operațiune ce vizează săvârșirea infracțiunilor de pornografie infantilă, contrabandă, trafic de droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică și contrafacere. Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente.

De asemenea, sunt cercetate fapte penale de delapidare, fals, tâlhărie calificată, furt calificat, la domeniul silvic, la regimul armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și privind protecția animalelor. Totodată, vor fi derulate 24 acțiuni și 152 de controale pe linie de arme, dar și două acțiuni și 5 controale pe linie de mediu.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.