RAZIE: Șofer luat de radar la Negreni cu 119km/h. Alți 87 de vitezomani s-au ales cu amenzi, unii și cu permisul luat

165
Imagine cu rol ilustrativ

În patru ore, polițiștii rutieriști au aplicat ieri pe drumurile Oltului peste 130 de sancțiuni. Acțiunea a vizat depășirea vitezei regulamentare, însă nici alte abateri nu au fost trecute cu vederea.

Ieri, 31 martie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat pe drumurile publice din județ pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare. Nu mai puțin de 131 de sancțiuni au aplicat oamenii legii, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

,,Dintre acestea, 87 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 22 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și o sancțiune contravențională pentru efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară. De asemenea, au mai fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 22 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h și unul pentru efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, fiind reținute și două certificate de înmatriculare.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Recordul vitezei a fost depistat  pe Drumul Național 65 – European 574, în localitatea Negreni, la un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul București, ce conducea un autoturism cu viteza de 119 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h.

,,Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 90 de zile.,, mai spune Vasiloaica.