Sfaturi utile pentru cumpărarea unui toner de calitate

79
Sursa de imagine: CIGI / Shutterstock.com

Cumpărarea de cartușe toner pentru imprimante laser și copiatoare creează adesea întrebări pentru cumpărători. Întrebări precum: „ce tip de toner ar trebui să cumpăr?” „câte cartușe ar trebui să cumpăr?” și „cât ar trebui să cheltuiesc?” sunt doar o parte dintre lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare. Pentru a alege tonerul corect, mai sunt câteva aspecte care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Ce model de toner trebuie să alegi?

Aceasta ar trebui să fie prima ta considerație atunci când cumperi un toner, deoarece există diferite mărci și tipuri de dispozitive de imprimare laser care folosesc cartușe toner. Când deții o imprimantă Epson, verifică ofertele de cartușe imprimantă Epson. Majoritatea consumabilelor toner vor fi marcate cu un număr al producătorului și se poate utiliza acest număr pentru a comanda exact același toner pentru cartuș, fie online, fie telefonic.

Este important să ții cont de tipurile de documente pe care le imprimi și de ce calitate ai nevoie pentru a obține cea mai bună valoare de la toner. De exemplu, dacă imprimi un volum mare de documente alb-negru, atunci nu vei dori să utilizezi un cartuș color scump. Pentru a obține cea mai bună valoare, merită să alegi un cartuș specific pentru acest tip de muncă. Dar, dacă trebuie să imprimi pliante color se recomandă o calitate superioară a toner-ului, care, deși poate fi mai scump, va oferi un finisaj luminos și clar, profesional.

Ce tip de toner poți achiziționa?

Un consumabil original este fabricat de aceeași companie care a fabricat imprimanta, așa că, de exemplu, un cartuș toner Brother TN-2421 ar fi descris ca fiind un consumabil original pentru o imprimantă Brother. Aceste tipuri de cartușe se caracterizează prin imprimare de înaltă calitate și fiabilitate, din acest motiv sunt de obicei mai scumpe decât altele.

Cartușele compatibile sunt cartușe generice fără marcă care sunt însă construite pentru a funcționa în anumite imprimante la un cost mai mic decât consumabile originale, ceea ce le face o alegere excelentă pentru consumatorul conștient de bani.

Ce trebuie să știi despre randamentul paginilor?

Acesta este un aspect important; căci se dorește imprimarea unui număr maxim de pagini din cartușul toner ales. Un sfat de top este să verifici codurile de produs: producătorii folosesc în mod normal un „X” pentru a arăta că sunt consumabile cu randament ridicat. Acestea sunt mai bune din perspectiva prețului pe pagină (costul tonerului împărțit la randamentul paginii).