Doliu în cultura olteană. Pictorul Lucian Liciu s-a stins din viață

1089
Credit foto: Cristina Bacicu-Botez

O veste trista pentru breasla pictorilor și cultura olteană este dată de către artistul Cătălin Podoleanu ce anunță trecerea în neființă a colegului slătinean Lucian Liciu.

Cultura olteană a pierdut un pictor de valoare. Artistul plastic Lucian Liciu a plecat să picteze în Ceruri.

,,Lucian Liciu ne-a părăsit pentru o lume mai bună! Fire optimistă, neobosit și mereu cu zâmbetul pe buze, pictorul Lucian Liciu nu mai este printre noi. Născut în Slatina, stabilit de aproape 30 de ani în București, Lucian Liciu ne-a încântat cu creația sa atipică, nonconformistă, tăioasă și aspră, din care răsuna un umor negru, unic și inconfundabil.

Rămân pentru generații următoare mii de picturi, desene, colaje și atâtea alte tipuri de lucrări care vorbesc despre realitățile sociale ale tranziției, despre paradoxurile ființei umane ori, în primele faze ale creației, polifonia cromaticilor nonfigurative inspirate de contexte urbane, toate realizate cu gândul că arta poate face lumea puțin mai bună, mai frumoasă și, de ce nu, mai pașnică.

Drum lin, prieten bun! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!,, a anunțat pictorul Cătălin Podoleanu.

Lucian LICIU s-a născut la 18 ianuarie 1968 în Slatina, a absolvit Liceul Industrial nr. 2 Slatina apoi Univ. de Artă “Luceafarul”; Univ. de Artă București – Fac. de Artă Decorativă și Design, secția de Artă Monumentală. Lucrările sale se află în colecții particulare din țară și din străinătate: Franța, Germania, Italia, SUA, Canada, Suedia, Olanda, Spania, Israel etc. Lucrările semnate Lucian Liciu au putut fi admirate în expoziții de grup și personale din Franța, Iugoslavia, București, Râmnicu Vâlcea, publicului slătinean fiind prezentate în 2012.