ALERTĂ ANM: vreme incredibil de rece, temperaturile vor coborî până la -18 grade

113

ANM a emis miercuri o informare meteo valabilă până sâmbătă, anunțând vreme geroasă, cu temperaturi ce vor coborî până la minus 18 grade. Meteorologii anunță și vânt, care va amplifica și mai mult senzația de frig.

Valul de aer rece venit peste România a făcut ca temperaturile să coboare cu mult peste normalul începutului de primăvară. ANM avertizează cu privire la gerul care se lasă peste ţară.

Vremea va fi deosebit de rece, cu ger noaptea și dimineața, dar şi cu intensificări ale vântului, în intervalul 9-12 martie, transmite ANM.
În următoarele zile va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.
Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45-55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată.

În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.