Bărbat ARS în casă, la Voineasa. S-a PRĂBUȘIT acoperișul în flăcări peste el

206

Un bărbat din comuna Voineasa și-a pierdut viața în această dimineață în propria locuință cuprinsă de flăcări. Pompierii l-au găsit decedat, cu arsuri pe toată suprafața corpului, după ce tavanul casei s-a prăbușit.

Pompierii Gărzii Balș, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Voineasa, sat Blaj, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuință.
,,La sosirea echipajelor, locuința ardea generalizat, iar acoperișul casei era prăbușit parțial.  Proprietarul locuinței, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.  Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ patru ore.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
ISU Olt le reamintește oltenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coşurile de fum necurățate, deteriorate sau neprotejate termic:
•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).