CINCI ani de ÎNCHISOARE pentru viceprimarul contrabandist

721

Identificat în 2019 în urma unor percheziții ca fiind șeful unei grupări organizate de contrabandă cu tutun, pe atunci viceprimar al comunei Milcov, Jane Militaru a fost azi condamnat de către Curtea de Apel Craiova la 5 ani de închisoare cu executare. Sentința este definitivă.

În iunie 2019, polițiștii olteni au destructurat o rețea specializată în contrabandă cu țigări și au pus mâna pe o captură impresionantă. Cele peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite de oamenii legii în mai multe mașini parcate în Slatina. Concomitent, polițiștii au efectuat nouă percheziții la domiciliile unor persoane și puncte de lucru. Anchetatorii au stabilit că șeful grupării de traficanți de tutun era fostul viceprimar de la Milcov, Jane Militaru. Acesta a ajuns în arest atunci alături de soția Rodica şi o angajată la magazinul familiei, Carmen Podaru.

Astăzi, Curtea de Apel Craiova a dat sentința definitivă:  cinci ani de închisoare cu executare pentru contrabandă calificată pentru Jane Militaru și trei ani și patru luni cu executare pentru soția acestuia.  Carmen Podaru a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Magistrații au menținut sechestrul asigurător pe mai multe bunuri ale familiei Militaru: autoturisme, conturi bancare, terenuri, o casă în Milcov şi un apartament în Slatina.

Despre acest caz, în știrile Realitatea Oltului:

Viceprimarul contrabandist rămâne în arest | Realitatea Oltului

Viceprimarul contrabandist a fost reținut | Realitatea Oltului