Start Caravanei de Bine a Crucii Roșii. Serviciile medicale GRATUITE ajung și la Corbu

123

Astăzi, 18 februarie, Crucea Roșie Română dă startul unui nou proiect umanitar de amploare, care va ajunge în 16 județe din țară. Printre beneficiari se vor număra și sătenii din comuna olteană Corbu, cărora li se vor acorda servicii medicale gratuite.

Crucea Roșie demarează azi un nou proiect umanitar dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural și menit să ofere acces la screening medical pentru depistarea unei game variate de afecțiuni. Caravana face parte din Campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale.

,,Prin intermediul acestui proiect ducem medicii acolo unde este mai mare nevoie de ei și facem încă un pas important în slujba binelui! Caravana de Bine va ajunge inclusiv în județul Olt, în comuna Corbu. Caravana de Bine este susținută de parteneri responsabili, care asigură echipamente medicale de înaltă performanță și personalul medical de specialitate (medici și asistenți medicali): SanoPass , Philips , Clarfon , Sanofi , Easy Software Solutions – EasyMedical , PerfectCare. Mulțumim Asociatia SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari , UNICEF România, Sănătos la Pieptul Mamei și Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului pentru asigurarea materialelor informative de educație pentru sănătate! Mulțumim voluntarilor de Cruce Roșie pentru implicare! ,, a transmis Simona Capisizu, președinte Filiala Olt a Crucii Roșii.

Proiectul se desfășoară până în septembrie și își propune să promoveze în rândul oamenilor importanța prevenției, să îi ajute să conștientizeze riscurile la care se expun neglijându-și sănătatea și să le crească încrederea în medicii care le pot salva viața.

Cei care vor vizita caravana vor avea acces gratuit la specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, medicină generală, diabetologie, oftalmologie, dar pot beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG și ecografie abdominală, examinări care pot depista o serie de afecțiuni. În urma acestor consultații, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

În fiecare comunitate rurală din cele 16 județe, voluntarii Crucii Roșii Române vor desfășura demonstrații de prim ajutor – pentru adulți si copii, sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC.