Vîlceanu neagă faptul că a fost criticat de Ciucă pentru reproșurile aduse miniștrilor PSD

66

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, neagă faptul că a fost mustrat de premierul Nicolae Ciucă, după ce în spațiul public au ajuns informații potrivit cărora ar fi fost certat de acesta în ședința de guvern pentru că i-a criticat pe miniștrii PSD de la Muncă și Sănătate.

Dan Vîlceanu, spune că nu a fost criticat de premierul Nicolae Ciucă pentru că le-a reproșat unor colegi din Guvern modul în care gestionează banii europeni.

„Nu, nu mi-a reproșat niciodată așa ceva. Dl Ciucă ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu în spațiul public, dl Grindeanu (ministrul Transporturilor, și el membru PSD) a spus că am discutat despre miniștrii PSD de la guvern.

Nu am apostrofat pe nimeni, puteți să luați imaginile să vedeți că nu pronunț nume, spun ceva de notorietate publică. La Ministerul Sănătății și la Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbție bună la fonduri europene.

Repet, să fie foarte clar, nu a fost o critică față de nimeni, a fost o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situații”, a mai spus el.

Întrebat cum vede faptul că un premier susţinut de PNL ia apărarea miniştrilor PSD, Vîlceanu a răspuns: „Nu am ce să văd. Sunt discuţii pe care le avem în Guvern. Nu cred că e problema de simţământul cuiva, al meu sau al altui coleg, ci pur şi simplu este premierul României, este premierul pe care PNL îl susţine, a fost votat în partid şi bineînţeles că trebuie să îşi facă datoria de premier de coaliţie”.

Ciucă l-ar fi certat pDan Vîlceanu pentru că i-a criticat public pe miniștrii Muncii și Sănătății, Marius Budăi și Alexandru Rafila, ambii de la PSD, pentru modul în care gestionează fondurile europene.

Există într-adevăr o slabă absorbţie la Ministerul Muncii şi o slabă absorbţie la Ministerul Sănătăţii. Din punctul acesta de vedere aş fi profund recunoscător dacă cei doi miniştri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene. Au trecut câteva luni şi evident şi eu, şi premierul şi toată populaţia României se aşteaptă să vadă progrese şi mai puţin scuze”, a spus luni Dan Vîlceanu.