VIDEO/ Angajații Alro, o nouă zi de PROTESTE în Capitală

72

Sindicaliștii Alro, cărora li s-au alăturat și alți colegi din metalurgie, se află azi pentru a doua zi din această săptămână în stradă, organizând proteste în Capitală, solicitând intervenția guvernanților pentru stabilizarea pieței de energie al cărei haos a dus până acum la închiderea a trei hale de producție de la uzina de aluminiu slătineană.

Și azi sindicaliștii Alro protestează în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 11.13.00. Protestele vor continua și în zilele de 16 şi 17 februarie. Acţiunea este organizată de Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, Sindicatul Aluministul, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi de Sindicatul Alum Tulcea.

Alro se află în plin proces de închidere a 60% din capacitatea de producție ca urmare a prețului exorbitant la energia electrică. În plus, uzina nu va putea beneficia nici de plafonarea prețurilor, făcând parte din categoria companiilor care au primit ajutor de stat. Exceptarea uzinei de aluminiu de la această măsură îi determină pe sindicaliști să continue acțiunile de protest.
Compania a închis până acum trei hale de electroliză, iar sute de salariați vor fi trimiși în șomaj tehnic începând cu data de azi, 15 februarie.
Principalele revendicări ale protestanților sunt:
– reglementarea pieței energiei, limitarea prețurilor aplicate la energie și gaz, la valoarea din decembrie 2020, pentru cel puțin un an;
– instituirea unei diferențe de tratament între clienții non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, și cei care au beneficiat;
– eliminarea exceptării beneficiarilor OUG81/2019 de la plafonarea prețului energieri electrice și plafonarea prețului la maximum 750 lei/mwh.