10 elevi testați azi POZITIV în școlile oltene și o învățătoare

349

Cea de-a doua zi de testare anti-covid din această săptămână cu testele de salivă distribuite gratuit în școli a înregistrat la nivelul județului Olt zece rezultate pozitive în rândul elevilor. Totodată, și o învățătoare a fost confirmată pozitiv SARS-CoV-2 la testul PCR.

Testarea pe bază de salivă de azi în rândul elevilor din județul Olt a înregistrat zece cazuri pozitive. Este vorba despre: trei cazuri la Liceul Tehnologic Ștefan Diaconescu Potcoava, câte doi elevi la LPS Slatina și Liceul Tehnologic Văleni și câte unul la Școala Gimnazială Vlădila, Școala Gimnazială Curtișoara și GPP8 Slatina.
În rândul cadrelor didactice, azi a fost confirmat un caz pozitiv. Este vorba despre o învățătoare de la Școala Gimnazială Gura Padinii, ce a efectuat testul PCR.

La testarea de luni, 7 februarie, rezultate pozitive au avut 34 de elevi și 6 cadre didactice.
La nivelul județului Olt, trei școli învață excluziv în online, iar activitate cu prezență fizică suspendată au elevi din peste 100 de clase.
Pentru următoarea săptămână, și Școala Gimnazială Brebeni va intra în online, însă nu ca urmare ca infectărilor Covid-19, ci în urma defectării centralei termice.