Compania Johnson & Johnson a întrerupt producția vaccinului său pentru coronavirus

267

Johnson & Johnson a întrerupt producția vaccinului împotriva SARS-CoV-2 și a închis, discret, la sfârșitul anului trecut, singura fabrică ce producea loturi utilizabile ale serului.

Compania Johnson & Johnson a închis singura sa fabrică ce producea seruri utilizabile, dar decizia ar fi una temporară, iar J&J ar urma să își reia activitatea în curând.

Totuși, această pauză în producție ar putea afecta aprovizionarea cu acest vaccin cu sute de milioane de doze, arată un raport al New York Times.

Deocamdată, nu se știe ce impact are această decizie a companiei asupra proviziilor de vaccin, dar informațiile arată că fabrica Johnson & Johnson din Leiden se va redeschide în martie.

Producția s-ar fi închis la finalul anului trecut, într-un mod foarte discret.

Purtătorul de cuvânt al companiei nu a vorbit în mod direct despre acest lucru, dar a precizat că  vaccinul este disponibil acolo unde este necesar.

„Suntem concentrați pe a ne asigura că vaccinul nostru este disponibil acolo unde oamenii au nevoie”, a spus el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al J&J, Jake Sargent, a mai spus și că firma continuă să livreze serul către locurile de îmbuteliere și ambalare, spunând că inventarul companiei la acest moment este de milioane de doze.

 „Avem în prezent milioane de doze din vaccinul nostru Covid-19 în inventar. Suntem mândri de munca numeroșilor noștri parteneri din industrie și de colaborările pe care le-am dezvoltat pentru a produce vaccinul nostru Covid-19”, a spus el.

Totuși, fabrica din Leiden nu stă degeaba în tot acest timp, iar acesta se concentrează pe producția unui vaccin experimental împotriva unui virusul respirator.