Minivacanța s-a lăsat cu prăpăd în trafic, în Olt: aproape 900 de amenzi date și 150 de permise reținute

168

Viteza și nefolosirea centurii de siguranță reprezintă principalele nerespectări ale legislației rutiere ce au adus șoferilor care au tranzitat drumurile din județul Olt în această minivacanță sute de sancțiuni. De asemenea, au rămas fără permis 148 de șoferi, iar cu dosare penale s-au ales 14 șoferi, cei mai mulți din cauza alcoolului.

În perioada 17 – 23 ianuarie, poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din județul Olt, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave. Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 892 de sancțiuni contravenționale, dintre care cele mai multe, respectiv 250, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 122 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.
,,De asemenea, au mai fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 12 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 12 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 6 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 19 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 353 alte sancțiuni. Totodată, au fost reținute 148 de permise de conducere, dintre care 98 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 19 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 6 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 13 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 51 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Cu dosare penale s-au ales 14 șoferi, dintre care 9 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 4 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat /neînregistrat.