Senator Liviu Voiculescu: Debranșările la energie sunt interzise; Șomajul tehnic se reintroduce!

602

Vești bune pentru români și, implicit pentru olteni, sunt date azi de către senatorul de Olt Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt. Parlamentarul îi anunță că vor trece iarna cu bine, noile măsuri luate de către guvernanți vizând atât facturile eronate sau supraîncărcate la curent electric și gaze, cât și prelungirea șomajului tehnic.

,,DEBRANȘĂRILE DE LA ENERGIE SUNT INTERZISE!,, anunță senatorul de Olt Liviu Voiculescu, după ce azi Guvernul a aprobat ordonanța pentru facturile emise greșit. Astfel, toate facturile emise greșit vor fi refăcute din oficiu de furnizori, fără a mai fi nevoie ca oamenii să facă sesizările la ANPC și ANRE.
,,Persoanele care nu și-au achitat încă facturile la energie nu vor fi debranșate și nici nu vor fi pasibile de penalități pentru neplată până când furnizorii nu vor efectua recalcularea acestora. Pentru cei care au achitat deja facturile înregistrate eronat, recuperarea sumelor supraîncărcate se va efectua din contravaloarea consumului înregistrat pe facturile viitoare. Perioada de aplicare a acestei măsuri este până la 31 iunie,, explică senatorul Voiculescu.
O altă veste bună privește reintroducerea șomajului tehnic.
,,Guvernul a aprobat reintroducerea şomajului tehnic pentru angajaţii şi liberii profesionişti afectaţi de suspendarea, limitarea sau chiar întreruperea unor activităţi din cauza situaţiei pandemice. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022 și prevede acordarea unei indemnizaţii de şomaj de 75% din salariul corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe ţară prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022,, transmite parlamentarul oltean, lider al liberalilor din județ.