CAO: Șantierele nu au fost închise și lucrările vor continua pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Slatina

162

Compania de Apa Olt desfășoară încă din primăvară lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în municipiul Slatina, prin proiectul cu fonduri europene ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Lucrările nu au fost oprite odată cu venirea iernii și vor continua atât timp cât vremea permite, transmite CAO. În prezent, sunt deschise șantiere pe 4 străzi.

Compania de Apă Olt implementează în capitala Oltului, începând cu data de 24 mai, proiectul cu fonduri europene ce prevede extindere rețea de canalizare în Slatina pe 23,71 km, reabilitare 4 stații pompare apă uzată, construcție 22 stații pompare apă uzată, conducte de refulare noi -7,13 km și extindere stație de epurare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 45.902.048 euro fără TVA.
Lucrările continuă, șantiere fiind deschise în prezent pe patru străzi.

,,Pe patru străzi din Municipiul Slatina, Compania de Apă Olt are în desfășurare lucrări de investiții, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”. Acum, se lucrează pe: strada Zambilelor pentru extinderea rețelei de canalizare; strada Panselelor pentru extinderea rețelei de canalizare; strada Cuza Vodă pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare; strada Văilor pentru extinderea rețelei de apă.,, transmite CAO.

 

Compania de Apă dă asigurări că nu va întrerupe lucrările decât dacă vremea va fi nefavorabilă, grăbind astfel finalizarea investiției. ,,Datorită condițiilor meteorologice favorabile, șantierele nu au fost închise și lucrările vor continua atât timp cât vremea va permite. Facem prezicerea că, se lucrează în condiții de iarnă, este umiditate mare, lucrările sunt complexe și se întind pe toată lungimea străzilor, iar disconfortul auditiv și vizual nu poate fi evitat. Cu cât aceste lucrări de investiții sunt finalizate mai repede, viata cetățenilor din zonele menționate va reveni la normal,, mai anunță compania.
Slatina se numără printre cele 25 de localități din județ incluse în acest proiect.