Oltul va avea 4 CENTRE de evaluare Covid pentru forme ușoare. Se identifică spațiile

515

Peste 160 de centre de evaluare Covid urmează să fie deschise săptămâna viitoare, la nivel național destinate persoanelor asimptomatice sau cu forme uşoare de Covid pentru a fi testate și a li se oferi tratament direct, evitând astfel aglomerarea Urgențelor. Dintre acestea, patru vor funcționa la nivelul județului Olt, autoritățile fiind în plin proces de identificare a spațiilor.

Pregătirile pentru valul cinci al pandemiei sunt în toi, iar noua strategie a autorităților pentru a prelua din volumul de muncă din spitale și din Unitățile de Primiri Urgențe este deschiderea a peste 160 de centre de evaluare în toată ţara şi 14 în Bucureşti. Acestea vor fi destinate pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID, în timp ce la UPU vor ajunge persoanele cu forme grave.
Deschiderea centrelor este preconizată în cursul săptămânii viitoare.
Județul Olt va avea patru astfel de centre, ce vor funcționa în cadrul spitalelor din Slatina, Caracal, Corabia și Balș, în prezent fiind în curs de stabilire spațiile și asigurarea personalului medical, ce ar putea fi format și din medici de familie.