Se SCUMPESC călătoriile cu transportul public în Slatina. Majorările, între 25- 66,6%

288

De la 1 ianuarie 2022, transportul public de călători în Slatina se va scumpi. Solicitarea a fost făcută de către societatea de transport a administrației locale- Loctrans, în urma creșterii cheltuielilor legate de carburant, salarii personal și asigurări mijloace de transport și va fi supusă aprobării aleșilor municipali în ședința Consiliului Local stabilită pentru data de 20 decembrie.

Din anul 2014, la Slatina se circulă cu mijloacele de transport public în comun la același preț- 2 lei biletul unei călătorii. Creșterea cheltuielilor materiale cu 71,32%, a cheltuielilor de carburant cu 35,81 %, a celor cu salariile personalului cu 69,31% și a celor de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie cu 526,32% a determinat societatea de transport Loctrans să solicite administrației locale ajustarea transportului urban de călători în municipiu.
Scumpirile se vor încadra între 25% și 66,6%, cea mai mică fiind operată pentru o călătorie (2,5 lei), iar cea mai mare pentru abonamentul lunar de transport pe două linii.
Noile tarife propuse spre aprobare aleșilor locali sunt: