Chirurgul Irinel Popescu, trimis în judecată pentru că ar fi încercat să-i mituiască pe procurorii DNA

83

Irinel Popescu, director al Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce a promis anchetatorilor anticorupţie 100.000 de euro pentru măsuri favorabile într-un alt dosar anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe chirurgul Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutului Clinic Fundeni pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, potrivit unui comunicat de presă.

Irinel Popescu a acuzat că ar fi promis în perioada 2017-2018 că va oferi suma de 100.000 euro unor angajați ai DNA pentru a-i închide alt dosar de corupție, potrivit comunicatului citat. Reamintim că Irinel Popescu a fost trimis în judecată de DNA în luna martie într-un dosar în care e acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, pentru că ar fi încheiat contracte supraevaluate, producând un prejudiciu de peste 8 milioane de euro în dauna CNAS.

Irinel Popescu ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor DNA suma de bani menționată mai sus pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce privește aplicarea unor măsuri asigurătorii) și în final soluții de netrimitere în judecată, susține DNA.