Continuă să curgă cu amenzi pentru oltenii prinși fără mască și Certificat verde

145

Peste o sută de amenzi au aplicat oamenii legii și în ultimele două zile oltenilor depistați încălcând normele de prevenire a răspândirii coronavirusului, cele mai multe fiind pentru nepurtarea măștii de protecție. Polițiștii atenționează că acțiunile de verificare vor continua pe raza județului.

Aproximativ 180 de forţe de ordine au acționat în ultimele 48 de ore pe raza județului Olt pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, verificând persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun. Acțiunea a vizat 80 de societăți comerciale, precum şi 148 de mijloace de transport persoane. Și de această dată numărul amenzilor aplicate a sărit de o sută.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 8.700 de lei, dintre care 94 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 6.500 de lei și 12 pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de 2.200 de lei.”, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Amenda aplicată pentru portul măștii de protecție și nerespectarea prevederilor referitoare la restricțiile de circulație a persoanelor este între 500 și 2.500 de lei.