Studiu: Eficienţă de peste 90% după 2 doze de Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani

305

Vaccinul Pfizer administrat în două doze la copii are o eficienţă de 90,7%, arată datele transmise miercuri de Comitetul de coordonare a vaccinării pe pagina oficială de Facebook a CNCAV.

Un studiu arată că două doze de vaccin Pfizer BioNTech administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene şi au asigurat o eficienţă de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

„Odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, copiii de vârstă şcolară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri şi spitalizări faţă de începutul pandemiei, iar focarele din şcoli au o frecvenţă tot mai mare. Fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare şi genera noi variante emergente”, spun reprezentanţii CNCAV.

Pfizer și partenerul său german, BioNTech, au cerut marți Administrației pentru Alimente și Medicamente să autorizeze o doză de rapel din vaccinul său împotriva coronavirusului pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.

FDA ar putea să clarifice cererea până la sfârșitul lunii, potrivit oficialilor din domeniul sănătății care au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu erau autorizați să discute problema. Oficialii sunt îngrijorați de studiile care arată scăderea protecției vaccinurilor, precum și creșterea infecțiilor în anumite părți ale Statelor Unite.

În prezent, guvernul recomandă vaccinul de rapel Pfizer-BioNTech pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani și pentru cei cu vârsta între 18 și 64 de ani care prezintă un risc ridicat de covid-19, boala cauzată de virus, din cauza condițiilor medicale de bază sau a potențialelor expuneri la locul de muncă sau în situația lor de viață. Injecțiile suplimentare sunt administrate la șase luni după a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech inițial cu două injecții.