Oltean, demn de laudă: donează o lucrare pentru o Picătură de Viață

81

Triplu recordman, caricaturistul Gogu Neagoe este un oltean ce merită să fie dat exemplu nu numai pentru talentul său, ci și pentru implicarea în diverse acțiuni în care nu urmărește profitul, ci să-și ajute semenii. Ultima campanie umanitară i-a adus și un nou record, iar acum olteanul originar din comuna Osica de Jos se implică în campania „Picătura de viață” donând portrete celor care donează sânge.

,,Donează și primești un portret!” este îndemnul lansat de către organizatorii campaniei „Picătura de viață” pentru toți românii care doresc să doneze sânge, venind astfel în sprijinul celor a căror viață depinde de acest gest. Implicat în proiect este olteanul Gogu Neagoe, care a acceptat să realizeze un „Portret pentru o Picatură de viață”.

,,Dacă ți-am stârnit curiozitatea, ne bucurăm să te anunțăm că orice donator eligibil va decide să se alăture scopului nostru în cea de-a IX-a ediție a proiectului „Picătura de viață” va primi un portret caricatură drept mulțumire! Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere pentru donatori și să fie prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină din București, în perioada 16-19 noiembrie,, anunță Federația Amicus România, organizatorul campaniei.

Nu este pentru prima dată când artistul din Olt se implică în campanii umanitare. Anul trecut, în urma unei activități privind strângerea de fonduri la Crosul pentru viață „Hope Run for Alexandra”, desfășurat în Capitală, caricaturistul a realizat 246 de portrete participanților, în timp de 6 ore, intrând astfel pentru a treia oară în Cartea Recordurilor. Prima dată a intrat în celebra carte în 2004, după ce a realizat 131 de caricaturi telepatice. Gogu deţine recordul pentru cele mai multe portrete robot prin telefon, realizate numai pe baza unei scurte convorbiri telefonice cu subiectul pe viu. Cel de-al doilea record l-a înregistrat de Ziua României, pe 1 decembrie 2007, cu o serie de caricaturi la care a lucrat timp de trei ani, acoperind cu desenele sale 12 role de film cinematografic. El a creat o peliculă de film cinematografic de 2000 de metri pe care sunt desenate peste 1.300.000 de caricaturi cu personalităţi din România sau din străinătate.

În vârstă de 44 de ani, Gogu Neagoe va primi peste câteva zile titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului București.  El este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.