VIDEO/ Ministrul Transporturilor, în inspecție pe tronsonul Balș- Slatina al Drumului Expres: Sunt mulțumit! Evoluția este spectaculoasă

497

Ministrul transporturilor, Dan Vîlceanu, a verificat astăzi șantierul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cel care cuprinde variantele ocolitoare pentru Balș și Slatina, dar și noul pod peste râul Olt. Imagini cu stadiul lucrărilor, unele aproape de finalizare, au fost postate de CNAIR, ministrul declarându-se mulțumit de mobilizarea găsită.

Cu promisiunea că va da în folosință circulației măcar unele porțiuni din tronsonul 2 al Drumului Expres, ce pornește de la intrarea în Balș și se finalizează la Valea Mare, profitând și de vremea bună, constructorul are mobilizate în continuare forțe sporite- peste 1700 de oameni și circa 500 de echipamente. De acest lucru s-au convins azi și ministrul Transporturilor, Dan Vîlceanu și secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, care au făcut verificări pe șantier alături de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. După inspecția efectuată, autoritățile s-au declarat mulțumite de ritmul lucrării și evoluția sa.

„Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor de pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești și sunt convins că dacă și pe celelalte tronsoane se va lucra în același ritm, în anul 2024 se va putea deschide circulatia integral, pe cei peste 121 de km ai primului drum expres din România. Cred intr-un parteneriat corect cu antreprenorii, pentru ca orice eventuala problema sa fie depășita rapid si eficient. Fermitatea și corectitudinea sunt reperele de baza in relatia dintre CNAIR și partenerii companiei,fie ca vorbim de antreprenori, sau pur si simplu de oamenii care folosesc reteaua rutiera din Romania“ a spus Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

Imagini de la inspecție, dar și cu stadiul tronsonului ce cuprinde centurile ocolitoare pentru Balș și Slatina și noul pod peste râul Olt pot fi urmărite aici:

https://fb.watch/96A8qh-INc/

Stadiul lucrărilor pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova – Pitești este de 89% pe lotul 1 și peste 90% pe lotul doi, termenul de finalizare a lucrărilor fiind aprilie 2022