Bărbat înjunghiat în inimă de iubită, operat de urgență. Medicii i-au cusut inima în timp ce bătea

1256

Un bărbat înjunghiat în inimă de iubita lui a fost cusut de un medic din Sibiu. Starea lui era atât de gravă, încât chirugul a început o operație în premieră, extrem de complicată. A salvat viața victimei după ce i-a cusut inima fără ca această să fie oprită. Este o operație rară, pe care doctorul a învățat să o facă în străinătate

Un medic din Sibiu i-a salvat viața unui bărbat înjunghiat în inimă de iubita lui. Operația este una rară, pe care chirurgul a învățat să o facă în străinătate. Pacientul a fost cusut în timp ce inima bătea, în cazul lui fiind necesară o intervenție cât mai rapidă.

 

Bărbatul a fost salvat în ultima clipă, iar acum are șansa să povestească ce i s-a întâmplat. Se pare că tot ce își amintește e că vorbea cu iubita lui, înainte să-l ia ambulanța.

 Pacient: Eram în bucătărie la un pahar de vorbă. Îmi aduc aminte cum m-a luat salvatea. Atâta tot.

Din ambulanță, bărbatul de 38 de ani a ajuns direct în sala de operații, unde medicii nu au avut prea mult timp la dispoziție ca să îl salveze.

Dr. Gabriela Cozmanciuc, medic la Spitalul Județean Sibiu: În momentul în care am pregătit incizia, tensiunea a scăzut, s-a prăbușit și am avut timp să ajungem la cord foarte repede și să punem clasic degetul.

Chirurgul i-au cusut inima fără ca aceasta să fie oprită, iar funcțiile ei preluate de un aparat.

Dr. Gabriela Cozmanciuc, medic la Spitalul Județean Sibiu: Este o tehnologire mai aparte, în care ești obișnuit să faci operație cardiac fără să oprești cordul. Efectiv nu ai timp să gândești, totul este reflex și atunci am făcut în două etape.

Pentru fapta ei, iubita bărbatului a fost pusă sub acuzare și este cercetată pentru tentativă de omor.