A treia zi consecutivă fără niciun loc liber la ATI pentru bolnavii COVID

39

Situație dramatică în spitalele din România. Este a treia zi consecutivă în care nu există niciun loc liber la ATI pentru bolanvii COVID. Totodată, un nou record de decese a fost înregistrat astăzi, 591 de pacienți pierzându-și viața ca urmare a infectării cu Covid-19.

A treia zi fără niciun loc liber în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din România. Situația este de-a dreptul critică, în ultimele 24 de ore 591 de pacienți pierzându-și viața ca urmare a infectării cu virusul Sars-Cov-2.

În data de 2 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.748 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 147 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.876 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Conform autorităților la nivel național, în acest moment  nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, informează Ministerul Sănătății.