Cadavrul unei fetiţe de 5-8 ani, fără picioare şi parţial ars, găsit de un câine. Moartea a fost provocată de o lovitură în cap

305

Un bărbat care-și plimbă câinele, prin Arad, a dat peste trupul unei fetițe, cu răni la cap și fără picioare. Cel care a putut să comită o asemenea oroare a încercat să-și acopere urmele și a incendiat cadavrul.

Trupul neînsuflețit al unei fetițe de doar 5-8 ani, care a avut un final violent și a fost aruncată apoi în câmp și incendiată a fost descoperit de un patruped care a fost scos la plimbare de stăpânul său.

Cadavrul fetiței a fost găsit în apropierea unui cimitir din Arad. Procurorii fac cercetări și încearcă să identifice identitatea micuței. Acuzațiile sub care se desfășoară ancheta sunt de omor și profanare de cadavre.

 “Am văzut câinele că mirosea, ținea botul în sus, a sărit direct în iarbă aia mare și a venit la mine cu o labă de picior, am crezut că e picior de păpușă. Era o labă de copil era puțin incendiat după ce a venit poliția, a găsit cadavrul”, a spus bărbatul.

Zona a fost delimitată de criminaliști, care au găsit în scurt timp și trupul carbonizat al unei copile fără picioare.

 “Acum o săptămâna soțul a văzut foc încolo, era un foc mare nu știu ce să zic, dar trebuie căutat. De când am auzit așa ceva… eu am zece nepoți ne este frică să mergem la școală”, a declarat un martor.

Pentru că trupul a fost incendiat, legiștilor le va fi greu să stabilească dată exactă a morții. Cert este că este vorba despre o fetiță care avea între 5 și 8 ani maxim. Anchetatorii i-au făcut portretul robot pe care vor să-l facă public dacă până atunci nu va fi sesizată dispariția vreunei copile.

Procurorii fac în continuare expertize şi audieri. Iniţial cercetările au fost pentru omor şi profanare de cadavre, însă încadrarea juridică s-ar putea schimba în violenţă în familie, dacă se dovedeşte că părinţii fetiţei sunt vinovaţi de decesul acesteia.

Anchetatorii nu exclud ca trupul fetiţei să fie al unui copil de altă origine, posibil afgană, mai ales că în zonă au fost văzute adeseori grupuri de migranţi.

Trupul copilului a fost găsit sâmbătă seara de un bărbat care îşi plimba câinele în apropierea cimitirului din localitatea arădeană Bujac. Bărbatul a sunat imediat la numărul de urgenţă 112.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit piciorul ars al unui copil, apoi trupul căruia îi lipseau membrele inferioare. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.