VIDEO/ Zeci de șoferi prinși băuți pe drumurile oltene în doar câteva ore. Mai mulți conducători au rămas pietoni

304

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere au acționat pe drumurile publice din județul Olt, ieri, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În urma controalelor zeci de șoferi au fost prinși băuți la volan și au fost reținute nu mai puțin de 13 permise de confucere.

Polițiștii olteni au desfășurat ieri, 30 octombrie, în intervalul orar 16.00-24.00 pe raza județului numeroase acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.620 de lei.

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care 8 pentru consum de alcool respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru alte abateri, fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare, fiind confiscată cantitatea de 2,8 mc material lemos.

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 10 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

„Exemple:

Un bărbat din orașul Balș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 644, în comuna Bobicești, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 135 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Un bărbat de 33 de ani, din comuna Grădinile, a fost depistat de polițisti în timp ce conducea un autoturism în comuna Grădinile, având o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Stoicănești, a fost depistat de polițisti în timp ce conducea un autoturism în localitate, având o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

Un bărbat de 39 de ani, din municipiul Slatina, a fost depistat de polițisti, în comuna Brâncoveni, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,79 mc material lemnos fără a deține aviz de însoțire.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, materialul lemnos fiind predat Ocolului Silvic Slatina”, transmite Poliția Olt.