Un singur pat ATI liber în țară pentru pacienții bolnavi de COVID

26

Marți, în spitalele din România era disponibil un singur loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, după mai multe zile în care nu a fost liber niciun pat.

Un singur pat ATI a rămas astăzi neocupat pentru persoanele infectate cu COVID și aflate în stare gravă, în județul Bihor, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică anunță că numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă a ajuns la un nou maxim – 1.867.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.725 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 157 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

„Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, anunță GCS.

Autoritățile precizează că încă se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, însă în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt infectate, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave care îi expun unui risc mai mare.