Șofer amendat la Slatina cu 9000 de lei și imobilizarea ansamblului de vehicule

560

Cu o amendă enormă s-a ales șoferul unui ansamblu de vehicule depistat de polițiști circulând pe o stradă din Slatina. Acesta a recurs la ajutorul unui magnet pentru a nu înregistra pe tahograf orele de circulație.

Acțiunea Truck &Bus desfășurată pe parcursul săptămânii trecute (11- 17 octombrie) de oamenii legii din județ s-a lăsat cu circa 320 de amenzi pentru șoferii de autovehicule transport public de persoane și transport marfă oprite pentru verificări pe raza Oltului. Recordul îl deține un șofer prins pe strada Pitești din Slatina.
,,La data de 13 octombrie a.c., un bărbat a fost depisitat de polițiști, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, pe strada Pitești, din municipiul Slatina, jud. Olt, efectuând transport de marfă și având montat pe impulsorul cutiei de viteze un magnet, ce intervenea asupra aparaturii de înregistrare- tahograf, astfel încât a rezultat alterarea datelor înregistrate, precum și a informațiilor conținute în raportul imprimat pentru ziua in curs. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9000 lei, fiind dispusă și imobilizarea ansamblului de vehicule.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit în trafic 312 autovehicule transport public de persoane, aplicând 193 de sancțiuni contravenționale, și 405 autovehicule transport marfă, aplicând 128 de amenzi.