Foto-VIDEO/ RAZIE în Slatina la microbuze și autobuze. Zeci de amenzi pentru nepurtarea măștii

281

Timp de trei ore, în această dimineață polițiștii rutieri au desfășurat pe raza municipiului Slatina o razie ce a vizat transportul public de persoane. Acțiunea a urmărit în principal respectarea măsurilor anti-covid și s-a soldat cu zeci de amenzi aplicate atât în rândul șoferilor, cât și al pasagerilor.

În această dimineață, în intervalul orar 06.00-09.00, poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai Biroului Rutier Slatina au acționat în municipiul Slatina pe principalele drumuri publice, la intrările/ieșirile din localitate, pentru verificarea respectării măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în mijloacele de transport în comun.
Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, în perioada stării de alertă, prin respectarea măsurilor anti-covid, a capacității maxime de încărcare, numărului maxim de pasageri pe scaun, testarea cu aparatul alcoolscop a șoferilor și altele. Amenzile nu au întârziat să apară.
,,În urma activităților desfășurate, au fost verificate 49 de autovehicule de transport public de persoane, fiind aplicate 31 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de 10.240 de lei. Dintre acestea, 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei, au fost aplicate atât conducătorilor auto, cât și pasagerilor, pentru nepurtarea măștii de protecție sau pentru nerespectarea, de către conducătorii auto, a altor măsuri, privind transportul persoanelor în mijloacele de transport public, stabilite în contextul pandemiei de COVID-19.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii reamintesc tuturor persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun faptul că este obligatorie purtarea măștii de protecție în interiorul acestora, dar și în stațiile de așteptare, indiferent de rata de incidență a localității.