VIDEO/ Verificări ample ale forțelor de ordine, pe raza județului. Oltenii, verificați la sânge dacă respectă măsurile anti-COVID

282

Forțele de ordine au desfășurat în ultimele 48 de ore verificări ample pe raza județului Olt, pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii virusului chinezesc. Astfel, pentru neregulile constatate, autoritățile au aplicat peste 400 de amenzi. De asemenea, în zile de vineri și sâmbătă, în municipiul Slatina, în intervalul orar 20:00-24.00 au fost verificate și spațiile publice precum săli de evenimente, restaurante, terase, baruri, cafenele pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru depistarea și sancționarea cetățenilor care nu respectă interdicțiile/restricțiile impuse în localitate.

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 132 de societăți comerciale, precum şi 176 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 5.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55 din 2020, în valoarea totală de 14.500 de lei, dintre care 197 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 4.500 de lei, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu, în valoare de 5000 de lei și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 5000 de lei”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Olt.

De asemenea, în zile de vineri și sâmbătă, în municipiul Slatina, în intervalul orar 20:00-24.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt, au desfășurat activități independente, de verificare a spațiilor publice (săli de evenimente, restaurante, terase, baruri, cafenele) pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru depistarea și sancționarea cetățenilor care nu respectă interdicțiile/restricțiile impuse în localitate.

„Cu această ocazie, au fost verificați 15 operatori economici, fiind sancționată cu avertisment, o persoană fizică, pentru depășirea programului de funcționare, stabilit în conformitate cu restricțiile impuse în municipiul Slatina. Aceasta a fost informată cu privire la măsurile stabilite conform ratei de incidență, fiindu-i aduse la cunoștință, de către polițiști, prevederile și reglementările în vigoare.

Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 100 de persoane, cu privire la deținerea certificatului verde COVID, nefiind constatate nereguli privind prezența acestora, după ora 20:00, în incinta acestor spații”, mai transmite Poliția Olt.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor persoanelor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, deoarece fiecare dintre noi are datoria morală şi obligaţia de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei actuale.

Polițiștii vor acționa, în continuare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.