Florin Cîţu vrea certificat verde în supermarketuri

414

Florin Cîțu, premierul demis al României, a prezentat bilanțul din cadrul Sănătății pentru gestionarea valului patru al pandemiei. Acesta a precizat că nu este de acord cu ideea carantinei, dar intenționează introducerea certificatului verde în toate activitățile economice.

Premierul demis Florin Cîțu a declarat, astăzi, după ședința de Guvern, că ia în considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 în toate activitățile economice, pentru a ține economica deschisă.

„Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”, a declarat premierul demis, astăzi.

Întrebat dacă această metodă pe care vrea să o introducă este cumva o formă de discriminare, Cîțu a spus:

„Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat… Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”, a mai punctat Florin Cîțu.

Prim-ministrul a specificat că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline.