Iluminat public modern și eficient la Vitomirești, cu fonduri norvegiene

56

Comuna Vitomirești a intrat în rândul localităților cu iluminat public modern, cu reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2.  Investiția se realizează cu ajutorul fondurilor norvegiene.

În Vitomirești, lămpile clasice de iluminat public cu consum mare de energie sunt date jos de pe stâlpi, administrația locală fiind în plin proces de implementare a proiectului de modernizare a dispozitivelor luminoase.

,,Sistemul public de iluminat din Comuna Vitomirești a beneficiat de modernizare prin accesarea granturilor Norvegiene.Valoarea totală a proiectului este de 236.044 EURO. Se vor executa următoarele lucrări: demontarea lămpilor electrice existente-520 buc., montarea lămpilor de iluminat cu LED-1190 buc. Obiectivul proiectului este reducerea consumului de energie electrică și a emisiilor de CO2 prin utilizarea dispozitivelor cu tehnologie LED in sistemul de iluminat public.”, a anunțat Robert Rotea, consilierul primarului.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanisme financiare SEE și Norvegian 2014- 2021 în cadrul Programului de Energie din România.