Doar 3 paturi ATI pentru pacienți COVID-19 sunt libere astăzi în țară

37

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi, 4 octombrie, că la nivel național mai sunt doar 3 paturi ATI libere pentru pacienții infectați cu COVID, 1.468 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 fiind deja ocupate.

1.468 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 sunt ocupate astăzi la nivelul întregii țări, în acest moment fiind libere doar 3 paturi.

Autoritățile precizează că există la nivel național și o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care 51 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
Situația paturilor ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Bihor-1
  • Brașov-1
  • Galați-1
Autoritățile dau asigurări că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, precizează reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.