Fiul unui afacerist român, sechestrat și torturat de traficanții de droguri, în Spania

136

Fiul unui transportator român din Bistriţa-Năsăud a fost răpit și torturat, în Spania, de către o grupare de traficanți de droguri albanezi. Tânărul a fost eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare, anunţă Poliția Română.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost răpit şi torturat de o grupare de traficanți de droguri albanezi, după ce un transport de 300 de kilograme de droguri nu a mai ajuns la destinaţie.

Poliția Română a anunțat joi că, în urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, în 30 august a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole un român de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate. El a fost eliberat în 1 septembrie.

În acest dosar penal se fac cercetări atât pentru lipsire de libertate, cât și pentru trafic de droguri.

Anchetatorii spun că la începutul lunii august un bărbat din Năsăud, administrator al unei firme de transport internațional, a mers în Spania, împreună cu fiul său de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care l-ar fi reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinație.

Totodată, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor.

La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autoritățile române. Potrivit poliţiştilor, tânărul a suferit vătămări corporale provocate de persoanele bănuite de lipsire de libertate în mod ilegal.

„Din investigațiile efectuate, a mai reieșit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat, de 49 de ani, șofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia și Germania. Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani”, transmite Poliţia.

Conform sursei citate, bărbatul „le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferența de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani”.

„Pe 24 august, bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița. La locuințele lui, au fost efectuate 2 percheziții, fiind descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, precizează poliţiştii.

Cei doi şoferi, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole.

„Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc”, mai precizează Poliţia.