VIDEO-FOTO Razie la balastierele din Olt: 4 dosare PENALE, SECHESTRU pe utilaje şi 14 amenzi

599

Balastierele din judeţul Olt au făcut ţinta unuei acţiuni de verificare având drept scop combaterea fraudelor specifice în domeniu. Neregulile depistate au intrat sub sfera penală în cazul a patru operatori, oamenii legii aplicând amenzi şi instituind sechestru pe utilaje.

16 operatori economici ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale naturale, de pe raza județului Olt, au fost verificate în perioada 22- 24 septembrie. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-a acționat pentru prevenirea și combaterea fraudelor specifice în domeniul agregatelor minerale, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române.
Neregulile constatate au instrat în sfera penală, iar sancţiunile nu au fost puţine.
,,În urma verificărilor, au fost întocmite 4 dosare de urmărire penală, fiind constatate 7 infracțiuni, dintre care: evaziune fiscală (1), executarea de activitati miniere fără permis sau licență (1), exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (1) și executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcțiilor sau instalațiilor pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul de gospodărire a apelor sau fără notificarea unor astfel de lucrări (4). Totodată, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 250.000 de lei , fiind dispusă și măsura complementară a suspendării activității unui agent economic. De asemnea, a fost aplicat un sechestru pe utilaje, în valoare totală de 1.050.000 de lei,, transmite Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.