Paul Stănescu: Scandalul dintre USR şi PNL este un conflict între găşti, între interesele lor

243

„Ei se ceartă pe ciolan, ei se împacă”, spune senatorul de Olt Paul Stănescu, secretar general al PSD, cu referire la PNL și USR-Plus, considerând că scandalul dintre fostele partenere de guvernare este un conflict între găşti, între interesele lor.

Azi, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, senator de Olt, a afirmat că PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve „reglările de conturi ale găştilor de dreapta”. Declarația face referire la faptul că premierul Florin Cîțu a recunoscut că „sunt mai mari şansele ca USR PLUS să revină în Guvernul pe care îl conduce, decât ca PNL şi UDMR să formeze un guvern cu susţinere minoritară în Parlament”.

„Şi-au dat arama pe faţă! Cîţu a recunoscut aseară că sunt mai mari şansele ca USR PLUS să revină în Guvernul pe care îl conduce, decât ca PNL şi UDMR să formeze un guvern cu susţinere minoritară în Parlament. Adăugăm la această afirmaţie, cât se poate de clară, şi ceea ce a zis preşedintele Iohannis: ‘ Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare’. Este dovada cea mai bună a faptului că PSD a acţionat corect şi înţelept şi nu a căzut în capcana de a arbitra haosul guvernării de dreapta. Să fie foarte clar: PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve reglările de conturi ale găştilor de dreapta”, spune Paul Stănescu.

Social-democratul arată că PSD este îngrijorat de creşterea preţurilor la energie şi alte probleme cu care se confruntă românii.

„Cum guvernarea de dreapta, preocupată doar de ciolan, e paralizată, PSD se concentrează pe agenda cetăţenilor şi nu pe cea a conflictelor. Ne luptăm pentru toţi românii, chiar şi din opoziţie. Am venit cu un proiect care plafonează preţurile la energie şi gaze, reduce costul facturilor cu 50% din scumpirea existentă şi impozitează profiturile producătorilor de energie şi gaze. Şi vom continua cu presiuni pentru creşterea pensiilor şi a salariului minim. Dar şi alte măsuri sociale şi pentru mediul de afaceri”, mai arată Stănescu.