Fănel Bădici, ultima noapte în calitate de subprefect. Cîțu i-a pus gând rău

309

Premierul Florin Cîțu a anunțat, cu puțin timp în urmă, că va demite în această noapte secretarii și subsecretarii de stat numiți din partea USR-Plus, de teamă să nu influențeze în mod negativ activitatea guvernamentală. El a susținut că mâine îi va demite și pe prefecții și subprefecții din partea foștilor parteneri de guvernare care acum au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. La Olt este vizat subprefectul Fănel Bădici, liderul USR-Plus Olt.

Criza politică se accentuează. În timp ce reprezentanții USR-Plus se țin tare pepoziție și solicită plecarea lui Florin Cîțu din fruntea Executivului, premierul atacă. El anunță execuții atât în interiorul PNL, cât și în Guvern. Toți liberalii care acționează împotriva sa și a guvernului pe care-l conduce vor suporta rigorile statutului, iar colegii din Executiv care au fost numiți la propunerea USR-Plus după construirea alianței de guvernare.

Primele execuții din rândul foștilor parteneri de guvernare au fost făcute deja. Secretarii de stat și subsecretarii de stat vor fi eliberați din funcție în această noapte, iar mâine va veni rândul prefecților și subprefecților USR-Plus. În Olt, vizat de eliberarea din funcție este Fănel Bădici. Cîțu nu a suflat nicio vorbă despre viitorii ocupanți a funcțiilor deținute până acum de reprezentanții USR-Plus. Cert este că în această seară, oamenii lui Cîțu au avut consultări cu liderii organizațiilor județene. La Olt, întâlnirea a fost prezentă Raluca Țurcan, vicepreședinte PNL.