Dacii și romanii pun din nou stăpânire pe comuna Dobrosloveni. Vineri începe ,,Romula Fest”

382

Cei interesați să retrăiască realitățile unei lumi demult apuse sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la Dobrosloveni, la o nouă ediție a Festivalului ,,Romula Fest”. În cadrul acestui eveniment, ce va avea loc în perioada 10-12 septembrie, vor putea urmării demonstrații militare romane, secvențe din războaie daco-romane, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru și o paradă a costumelor antice.

Zeci de reenactori, dintre care 65 vor fi războinici (legionari romani, războinici barbari) vor efectua manevre militare de inspirație romană și exerciții de luptă, în cadrul ediției din acest an a Romula Fest, fetival ce va debuta vineri, 10 septembrie,organizat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul proiectului “Welcome To The Middle Ages”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Festivalul este organizat în apropierea sitului arheologic Romula Malva din satul Reșca (Moară) și invită la o reîntoarcere în Epoca Romană, locația olteană redevenind fosta capitală a Daciei Inferioare, cu daci și romani. Programul mai cuprinde: lupte între daci și romani; tir cu arcul si alte competiţii; dansurile care îi vor însufleți pe spectatorii prezenți, purtându-i parcă, într-o altă dimensiune; gastronomie; artele şi meşteşugurile populaţiei care au locuit pe aceste meleaguri acum două mii de ani. Pentru a plasa vizitatorii în atmosfera de legendă a locurilor, vor fi ateliere interactive de metalurgie, echipamente militare, pielărie, ceramică, prelucrarea osului sau jocuri romane și alte activități specifice perioadei antice.
,,Totul va fi realizat, astfel încât să transpună cât mai bine cu realitatea din perioada respectivă, așa cum rezultă ele din studiile istorice. Vă așteptăm să ne fiți alături și să ne bucurăm împreună de reproducerea acelor timpuri istorice!,, anunță administrația din Dobrosloveni.