Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a școlii

149

Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni, că festivitățile de deschidere a școlii vor putea fi organizate doar în aer liber. Evenimentul nu va putea dura mai mult de o oră și jumătate, iar cei prezenți vor trebui să poarte obligatoriu masca de protecție, a subliniat ministrul Educației.

”Ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a spus ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

Pentru evitarea aglomerației și a riscului de infectare, directorii școlilor trebuie să ofere și posibilitatea ca părinții să urmărească festivitatea și online, a mai anunțat Cîmpeanu.

”Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online tocmai pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a spus ministrul.

De asemenea, vă reamintim următoarele reguli după care se va desfășura anul școlar în contextul pandemiei de Covid-19:

Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv vor continua învățământul în formă online timp de 14 zile, dar se poate reveni fizic în școală din ziua a opta, dacă elevii au fost testați și nu au fost contaminați. Dacă părinții refuză testarea în ziua a opta a copiilor lor, acești elevi vor continua să învețe în regim online până la sfârșitul zilei a 14-a, după care se pot întoarce în școlii, potrivit miniștrilor Educației și Sănătății, care au vorbit despre cum se va desfășura noul an școlar.

După depășirea ratei infectării de șase la mie în localitatea respectivă, cursurile la școlile de acolo vor trece în online. Scenariile stabilite sunt cunoscute: toate creșele, școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică, și dacă se va depăși rata de infectare de 6 la mie. De asemenea, excepție face învățământul special: activitățile de terapie pentru elevii cu nevoi speciale vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție care va fi făcută.