Îngrijiri medicale la domiciliu pentru locuitorii mai multor comune din Olt

317

Locuitorii mai multor comune din Olt vor putea beneficia, de luna aceasta, de îngrijiri medicale la domiciliu, prin simpla accesare a unei platforme. Prin intermediul acesteia pot fi rezervate, în cel mai scurt timp și alte servicii precum recuperare medicală, perfuzii, monitorizare parametrii fiziologici etc.

Locuitorii comunelor oltene Bărăști, Colonești și Tătulești vor putea beneficia, de luna aceasta, de îngrijiri medicale la domiciliu, solicitându-le prin platforma Beesers.

Rezervarea acestora se poate realiza atât de către pacientul care va beneficia de asistență medicală specializată, cât și de un apropiat al acestuia. Astfel, programările consultațiilor se pot efectua și de către persoanele care nu locuiesc în același oraș cu pacienții aflați în România.

„Procentul redus de acoperire dintre nevoia estimată și numărul total de pacienți care au nevoie de astfel de servicii medicale precum și numărul mic de spitale care își desfăsoară activitatea în mediul rural evidențiază o nevoie pregnantă pentru serviciile medicale la domiciliu.

În prezent,  prin Beesers pot fi rezervate următoarele servicii: administrare medicamente pe cale orală, perfuzii, monitorizare parametri fiziologici, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), injecții, recoltare analize de toate tipurile, recoltare teste Covid, îngrijire plăgi, tratamente escare, montare/schimbare sonde urinare, spălături profesionale pentru urechi, vaccin, servicii de consiliere psihologică. De asemenea, pacienții aflați sub tratament pot face o rezervare multiplă, care oferă acestora posibilitatea rezervării aceluiași serviciu de mai multe ori. În plus, utilizatorii pot achiziționa de pe site pachete de servicii (pachet de recuperare a mobilității, de recuperare post traumatică, postoperatorie, post AVC, de recuperare post Covid sau pachet pregătire intervenții medicale) cu analize de sânge incluse”, se arată într-un comunicat de presă.

De-asemenea, se dorește ca în cel mai scurt timp, în platformă să poată fi rezervate consultații pentru o gamă largă de specialități precum servicii medico-sociale sau servicii de acompaniere. În cazul consultului se va ține cont de infrastructura care poate fi demobilizată și transportată la domiciliul pacientului.

„Prin Beesers îmi doresc să aduc comunității servicii medicale specializate în confortul casei într-o manieră:  predictibilă, trasabilă și monitorizabilă. Extinderea exponențială în zonele rurale oferă, în primul rând, un beneficiu persoanelor vârstnice, greu deplasabile, care din cauza distanței preferă să amâne tratamentele recomandate de medicii specialiști. Beesers aduce personalul medical la domiciliul pacientului în ziua și la ora stabilită de aceștia, de comun acord”, spune  Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

Toți colaboratorii înscriși în platformă sunt acreditați de Ministerul Sănătații și au experiență semnificativă în mediul de stat sau privat. În portofoliul Beesers se regăsesc acum servicii medicale oferite de A5S Solutions, primul furnizor din județul Olt listat în platformă.

Aplicația Beesers poate fi descărcată din Google Play sau App Store.