Copil de 3 ani, mușcat de față de un câine pe o plajă de pe litoral

125

Un copil aflat pe litoral, în apa mării a fost mușcat, luni seara, de față de un câine care se afla în apă alături de stăpânul său. Incidentul a avut loc în jurul orei 18.00, pe o plajă din Mamaia Nord, iar cățelul din rasa Akita Inu pare că ar fi reacționat așa din cauza agitației din jur.

Un copil de trei ani din Arad, aflat în apa mării pe o plajă din Mamaia Nord a fost muşcat, luni seară, de un câine care a intrat în apă. Incidentul a avut loc, în jurul orei 18.00, iar câinele era plimbat pe plajă şi prin apă de către stăpânul lui, fără botniţă, printre turişti.

Animalul nu ar fi reacționat bine la agitația din jur, de aceea l-ar fi atacat pe copilul care se afla împreună cu tatăl său în apă, spun cei care au intervenit după apelul la 112.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că minorul se afla în apa mării împreună cu tatăl său în momentul în care a fost mușcat de câinele, care se afla tot în apă cu stăpânul său, de 53 de ani, din București”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, iar copilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, potrivit O.U.G. 55/2002.