Dosar pentru ucidere din culpă şi alte două infracţiuni, în cazul accidentului naval din Corabia

433

Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat abia azi-dimineaţă, plutind pe apele Dunării, iar un altul de 23 de ani a ajuns la spital, după ce duminică după-amiaza o barcă de agrement s-a răsturnat pe Dunăre în apropierea Portului Corabia. Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul a trei infracţiuni, cea mai gravă fiind ucidere din culpă.

Salvatorii au găsit trupul neînsuflețit al tânărului de 21 de ani care duminică după-amiază s-a răsturnat cu barca de agrement pe Dunăre, împreună cu 8 prieteni.  Oamenii legii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, zona fiind sub juristicţia Poliţiei de Frontieră Olt cu sediul teritorial Galaţi, fac cercetări în acest caz.

,,Persoana dispărută în urma evenimentului naval, din data de 25 iulie a.c., din zona portului Corabia, a fost găsită pe Dunăre, decedată, în zona localității Gârcov, plutind lângă o geamandură, la aproximativ 12,5 kilometri de locul producerii accidentului.În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unei nave de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică mai mare de 0.8 g/l., fiind întocmit un dosar penal.,, declară Ionuţ Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii au stabilit că în accidentul naval a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. 8 din cele 9 persoane au ieșit singure la mal, conștiente, iar cea de-a noua persoană, un tânăr de 21 de ani, nu a fost găsit. Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia.
Potrivit IPJ Olt, conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.