Jandarmerița campioană se implică în campania de susținere a copiilor cu autism

168

Atleta Simona Floricel, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, multiplă campioană și câștigătoarea a numeroase competiții sportive, se implică în campania de susținere a copiilor cu autism. Slătineanca face parte din echipa IPA, aflată pe locul 5 în clasamentul general la Ultra-maratonul Autism24h.

,, Eu alerg și voi donați, cumpărând km (1km=10 lei )!,, este îndemnul Simonei Floricel, jandarmerița campioană din cadrul IJJ Olt, înscrisă la Ultra-maratonul Autism24h, o campanie de susținere și promovare a cauzei copiilor care suferă de această afecțiune. Ediția a IV-a a Maratonului Marea Neagră va avea loc pe 4 septembrie la Mamaia. Cei care doresc să i se alăture nu la maraton, ci în cursa de a strânge fonduri pentru acești copii, pot dona kilometri.

,,Susține și tu copiii cu autism! Fii alături de mine și de copiii cu nevoi speciale! Eu alerg și voi donați, cumpărând km (1km=10 lei ) accesând link-ul https://www.autism24h.ro/alergator/floricel-simona-elena-421.

Prin terapie, copilul învaţă, într-un mod structurat, cum să vorbească, cum să se comporte, cum să fie independent. Fără terapie simptomele autismului se agravează în timp. De aceea neintegrarea copilului diagnosticat într-un program individualizat de terapie specifică îl privează de toate aceste achiziţii, acest copil riscând să se transforme, în final, într-un adult neintegrat şi de cele mai multe ori, instituţionalizat.,, explică Simona Floricel.

Sportiva a reușit împreună cu echipa IPA să strângă până acum 1373 de kilometri donați, fiind pe locul 5 în clasamentul general. Individual, în cadrul echipei, Simona se află pe locul 16, cu 18km donați.

La Ultra-Maraton s-a înscris și echipa ISU Olt:

Pompierii olteni, la Ultra-maratonul Autism24h. Sunt liderii kilometrilor donați în ultimele 24 de ore | Realitatea Oltului