Longin din Șerbănești a preluat majoritatea Cerealcom Teleorman cu fabrica de ulei de la Roșiorii de Vede

1442

Unul dintre cei mai mari agricultori din județul Olt, inginerul agronom Longin Mircea Drăghicescu, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al Cerealcom Teleorman, deținută anterior de miliardarul Ioan Niculae. Astfel, olteanul va conduce de acum înainte fabrica de ulei de la Roșiorii de Vede, în calitate de proprietar, având-o închiriată din 2019.

Peste 6000 de hectare de teren cultivă Longin Șerbănești, producția ajungând fie la moara construită în 2013 din fonduri europene și dată în folosință la finalul anului 2014, de unde merge spre marile fabrici de pâine din județele Dolj, Argeș și Vâlcea, fie la fabrica de ulei de la Roșiorii de Vede pe care o coordonează din 2019 și pentru care acum a devenit proprietar odată cu preluarea a peste 60% din Cerealcom Teleorman, deţinută anterior de Ioan Niculae.

Astfel  potrivit notificării Bursei de Valori Bucureşti, Longin Mircea Drăghicescu, administrator unic al Longin SRL, deţine 61,9% din acţiunile Cerealcom. Fabrica de ulei procesează seminţe de floarea soarelui și este singura de acest gen din zona sudică a României.

Firma Longin a fost fondată în anul 1993 pornind de la achiziționarea, în bună parte, a patrimoniului fostului CAP Șerbănești.