VIDEO/ Scandal în secția de poliție: Oficial MAI, amendat cu 6.000 de lei după ce a încălcat legea de 7 ori

523

Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, șef Christian Ciocan a rămas fără plăcuța cu numărul de înmatriculare și dreptul de a conduce pe drumuri publice suspendat timp de o lună. Totodată, acesta a fost amendat cu 6.000 de lei pentru că a încălcat legea de nu mai puțin de 7 ori dintr-o singură lovitură. Oficialul a recurs la amenințări, intimidări și jigniri la adresa agenților de poliție și a făcut un scandal de zile mari în secție.

Comisarul șef Cristian Ciocan a fost amendat cu 6.000 de lei pentru șapte încălcări ale legii într-o singură zi. Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei a prezentat un comportament deplasat la adresa agenților de poliție și a fost depistat cu numeroase nereguli, fiindu-i ulterior retras numărul de înmatriculare și dreptul de a conduce pe drumuri publice timp de o lună.

Potrivit Sindicatului Europol, atitudinea și comportamentul manifestat de Christian Ciocan au fost scandaloase.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acesta a recurs la amenințări, intimidări la adresa agenților de poliție și jigniri, supunând că aceștia nu cunosc legea.

Mesajul complet al sindicatului polițiștilor EUROPOL:

”Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.

Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean.

Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine Christian Ciocan”, se arată în comunicatul sindicatului polițiștilor EUROPOL.