Răspuns la protestul celor 13 primari din Olt și Argeș: s-a încheiat contract de reparații pentru DN67B!

583

După memoriul depus la DRDP Craiova privind starea impracticabilă a DN 67B ce leagă Piteștiul de comuna Scoarța,13 primării din Olt și Argeș au trimis nota de PROTEST la CNAIR, amenințând cu BLOCAREA drumului. Primarii sunt revoltați că de 11 ani autoritățile cu atribuțiii de administrare a drumurilor naționale îi tot mint că dau ordin de începere a lucrărilor de reabilitare. Răspunsul a sosit la Primăria Sâmburești, care i-a mobilizat pe edilii localităților traversate de drum și anunță semnarea contractului de mentenanță.

13 edili din Olt și Argeș, ai localităților Sâmburești, Dobroteasa, Leleasca, Făgețelu, Spineni, Topana, Vulturești, Vitomirești, Verguleasa, Vedea, Poiana Lacului, Moșoaia și Uda, nemulțumiți că așteaptă de 11 ani să fie reabilitat drumul național ce leagă Piteștiul de comuna Scoarța, ajuns acum într-o stare deplorabilă, mobilizați de edilul comunei oltene Sâmburești, Iulian Preda, să reacționeze pentru a schimba situația, au trimis un memoriu la DRDP Craiova și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, amenințând cu blocarea drumului dacă nu se iau măsuri. Cu gropi de dimensiunea unor cratere, dâmburi, porțiuni unde diferența dintre partea carosabilă și acostament atinge chiar o jumătate de metru și degradarea podului peste Cungra din Câmpu Mare unde se circulă doar pe un singur sens, primarii localităților oltene traversate de DN67B au ajuns la capătul răbdării.

Răspunsul CNAIR a sosit la Primăria Sâmburești, iar veștile sunt de bun augur.

,,În urma Petiției adresate DRDP Craiova cu privire la starea catastrofală a RUȘINII SUDULUI ROMÂNIEI, DN 67 B, am primit răspunsul înregisteat sub nr. 16.008/11.06.2021.

Pe lângă istoricul rușinii, în care ni se prezintă impotența CNAIR/DRDP Craiova pe perioada 2010-2021, lucruri știute, văzute și simțite, un lucru mi se pare de bun augur : încheierea contractului de lucrări de întreținere a drumului, înregistrat sub nr. 260/11.06.2021, adică acum 10 zile (nici contract de mentenanță nu aveau!!!).

În urma unor discuții, s-a promis că în lunile iulie-august anul curent (sperăm), vor avea loc lucrări de reparații. Așteptăm…”, anunță primarul Iulian Preda.